Margaret Abot - Osvojila Olimpijsku medalju, a da to nije ni znala!
Margaret Abot je prva žena iz Amerike koja je pobedila na Olimpijskim igrama.  Osvojila je turnir u golfu, na Olimpijskim igrama u Parizu 1900. godine. Na ovim Olimpijskim igrama, ženama je po prvi put dozvoljeno da se takmiče. 
Margaret je živela u Parizu od 1899 do 1902. godine, gde je studirala umetnost.
Igre su bile loše organizovane i slabo promovisane, tako da većina učesnika nije ni znala da se takmiči na Olimpijskim igrama, uključujući i Margaret Abot.
Tek nakon Maragretine smrti, istoričari su utvrdili da je to bio Olimpijski turnir, tako da ona nikada nije saznala da je Olimpijska pobednica. Paula Welch profesorka na univerzitetu „Florida’“ je istraživala novinske članke o Margaretinom uspehu i tako ustanovila da je Margaret pobedila na Olimpijskom turniru. Nakon toga, Paula je pronašla Margaretinu decu i obavestila ih o uspehu njihove majke.
Tome da nije znala da je učestvovala na Olimpijskim igrama, doprinosi i činjenica da nije bila zvanični član Olimpijskog tima Amerike, jer je živela u Parizu zbog studija. Kao nagradu za osvojeno prvo mesto, dobila je porcelansku činiju. To su jedine Olimpijske igre na kojima nisu dodeljivane medalje.
Nakon ovih igara, ženski golf se nije igrao sve do Olimpijskih igara u Riju 2016.godine.