Nevena Ignjatović - „Ja verujem da je sve moguće!“
Nevena Ignjatović je srpska alpska skijašica. Rođena je u Kragujevcu, 28.12.1990. godine. Proskijala je na Kopaoniku sa samo četiri godine u ski školi S.K. Radnički. Po njenim rečima, ti kampovi tokom zimskog raspusta su bili doživljaj, zimska idila, sneg, mnogo dece. Sve je išlo spontano, uzlaznim tokom, usledila su prva međunarodna dečija takmičenja i Svetska prvenstva i tu se video njen potencijal za dalje profesionalno usavršavanje. U periodu između 18-22 godine je njeno dotadašnje skijaško umeće došlo do izražaja, priključila se školi Jelene Lolović gde je doživela još veći napredak zbog dobrog sistema rada.


Na trkama Svetskog kupa 14 puta se plasirala u top 30 najboljih skijašica. Najbolji plasman – 6. mesto u alpskoj kombinaciji. Osvajala je mnogobrojne medalje na nacionalnim i Fis takmičenjima. Na Olimpijskim igrama je do sada nastupala tri puta i to u Vankuveru 2010, Sočiju 2014. i Pjongčangu 2018. godine. Predstavljaće Srbiju i na predstojećim Igrama u Pekingu. Po Neveninim rečima, njeno prvo učešće na OI u Vankuveru ostavilo je najupečatljiviji utisak. Samo olimpijsko selo je kako kaže bilo predivno, tipično kanadsko, u potpunosti drugačije u odnosu na sela u Sočiju i Pjongčangu, učestvovalo je 10 sportista sa stručnim štabovima, stoga je tim Srbija bio velik što nije uobičajeno za ZOI. Događaji koje će pamtiti do kraja života su trka u alpskoj kombinaciji u Pjongčangu i nošenje zastave na svečanoj ceremoniji otvaranja na istim Igrama. Tada joj je, kako kaže, srce bilo puno i pored osećaja nakon osvajanja medalje jedan od najlepših trenutaka.
Pred velika takmičenja Ignjatovićeva najviše voli da se priprema u Kortini u Italiji. Kako kaže, Dolomiti su čarobni, prosto se izgubiš koliko su nestvarni. Kada govorimo o pripremama pred samu trku po njenim rečima nisu spektakularno drugačije u odnosu na druge skijašice. Nakon vizualizacije staze, voli da sluša muziku i opusti se. U tom periodu joj je potreban mir i što manje priče, stoga joj je bitno da njen tim to razume i oseća. U većini slučajeva zna unapred kakva je staza, pa je samim tim pripremljena na to šta je čeka.


Najviše voli da skija alpsku kombinaciju jer je spoj i tehničkih i brzih disciplina, a kako voli izazove, svakim treningom i trkom nastoji da usavrši svoju tehniku.
Nevena je u toku priprema pred odlazak na Igre zadobila povredu kolena, međutim čvrsto je odlučila da nastupi na ZOI i uradi sve što je potrebno kako bi se oporavila pred odlazak. Terapije i prilagođeni treninzi su deo njene svakodnevnice u proteklih par nedelja. Kako su Nevena i ostatak tima blagovremeno reagovali, oporavak teče dobro i vrlo je optimistična.


„Daću svoj maksimum, bitno mi je da me ništa ne boli kada stanem na skije. Ja verujem da je sve moguće!“

Nakon nastupa na Olimpijskim igrama koji je Ignjatovićevoj najbitniji u tekućoj sezoni nastaviće sa daljim planovima i izlascima na predstojeće trke više Svetskih kupova i finale Evropa kupa.