Prva medalja u biciklizmu na Mediteranskim igrama za Srbiju - Ognjen Ilić
Naš sjajni mladi biciklista, Ognjen Ilić, osvojio je bronzanu medalju u hronometarskoj trci na Mediteranskimm igrama u Oranu. Ilić je aktuelni državni prvak upravo u ovoj disciplini biciklizma, koja predstavlja njegovu specijalnost. Ono što je posebno važno je da se ovim nastupom Ognjen upisao u istoriju Mediteranskih igara, budući da je prvi srpski biciklista koji je osvojio medalju na ovom takmičenju. U nastavku teksta prenosimo vam intervju u kojem je naša mlada nada bicklizma, Ognjen Ilić, govorio o jedinstvenom osećaju povodom osvajanja ove bronze, konkurenciji na takmičenju, kao i o atmosferi u našem Timu.

Kakvi su ti utisci nakon osvajanja medalje za Srbiju na Mediteranskim igrama u Oranu?

Jedinstveni utisci i predivan osećaj. Kada se uzme u obzir i činjenica da sam prvi srpski biciklista u istoriji koji je osvojio medalju na Mediteranskim igrama i uopšte na jednom velikom takmičenju, zadovoljstvo je neizmerno.

Kako su ti proticali treninzi i pripreme za nastup na Mediteranskim igrama, da li su svi potrebni uslovi bili obezbeđeni u Oranu?

Stigao sam pravovremeno u Oran i sve treninge i pripreme do takmičenja obavio prema unapred zacrtanom planu. Imao sam sve potrebne uslove u Oranu, kako od strane organizatora, tako i od strane naše delegacije.Kakva je bila konkurencija na ovom takmičenju?

Biciklizam je sport u kojem mediteranske zemlje kao što su Italija, Francuska, Slovenija i Španija predstavljaju 4 od 5 najjačih nacija sveta (nedostaje Belgija). Kada se tome doda i izuzetno jaka Portugalija čiji je predstavnik osvojio zlatnu medalju u trci u kojoj sam ja bio treći, to dovoljno govori o konkurenciji na trci. I ostale zemlje su imale odličnih pojedinaca koji su mogli da konkurišu za visok plasman.

Da li si imao nekih poteškoća prilikom priprema ili samog nastupa, šta ti je najteže palo?

Imam značajno iskustvo sa učešća na evropskim i svetskim prvenstvima. Prilikom pripreme strategije za nastup koja podrazumeva sve činioce vezane za detalje koji prethode nastupu, ništa nisam želeo da prepustim slučaju. Sve potrebne rekvizite koji se odnose na proces zagrevanja i neposredne pripreme za trku sam poneo sa sobom i nije moglo biti iznenađenja. Hronometarska trka je u potpunosti individualni nastup i za vreme same trke nisu se dogodile bilo kakve neprijatnosti.

Kakvi su ti utisci o sportskim objektima u kojima su održana takmičenja?

Moje borilište je drum i bilo je sasvim korektno.Kako ti se svidela atmosfera u našem Timu, da li si imao podršku drugih sportista?

Ovo mi je prvo iskustvo učešća na jednom multi-sportskom takmičenju i potpuno sam oduševljen odnosom i podrškom sportista iz drugih sportskih grana. Trudio sam se da im uzvratim na isti način, tako da smatram da je atmosfera u našem Timu bila izuzetna.

Kakva je bila organizacija u Mediteranskom selu, da li ti se svideo celokupan način funkcionisanja?

Apsolutno. Vrlo sam zadovoljan.Obzirom da je ovo tvoje prvo učešće na Mediteranskim igrama, kakvi su ti utisci o ovom takmičenju?

Nosim predivne utiske i srećan sam što ću da učestvujem i na ceremoniji zatvaranja.

Da li imaš utisak da si nakon nastupa na Mediteranskim igrama spremniji za najveće takmičenje, Olimpijske igre? Da li bi se moglo reći da su Mediteranske igre adekvatna priprema za Olimpijske igre?

Sigurno. Mislim da će ovaj nastup biti adekvatna priprema najpre za Evropske igre koje su moj prvi sledeći visoki cilj, a zatim naravno i za Olimpijske igre koje predstavljaju jedan od ciljeva karijere.

Da li si sveukupno zadovoljan svojim učešćem na Mediteranskim igrama, i da li možda ima nešto što bi promenio u svom nastupu na narednim Igrama?

Prezadovoljan sam. Ovog puta sam išao na medalju, a sledećeg puta, nadam se, na pobedu. Još jednom želim da iskoristim priliku da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije što mi je ukazao poverenje i omogućio učešće na ovom velikom takmičenju.