Dušan Milošević - Nakon atletike, fudbal!

Dušan Milošević je bio srpski, potom jugoslovenski sportista i olimpijac. Bio je učesnik na Olimpijskim igrama u Stokholmu zajedno sa Dragutinom Tomaševićem, ali u drugoj atletskoj disciplini. Dušan i Dragutin su prvi srpski olimpijci.

Rođen je 01. juna 1894. godine u Stragarima, varošici blizu Kragujevca. Bio je svestran sportista, takmičio se u atletici, plivanju i fudbalu. Jedan je od osnivača BSK fudbalskog kluba iz Beograda.

U kvalifikacionoj trci na 100 metara u Košutnjaku 20. maja 1912. godine je pobedio i to sa vremenom od 12 sekundi čime je obezbedio učešće na Olimpijskim igrama iste godine. Narednog meseca, 23. juna  na Igrama je u svojoj kvalifikacionoj grupi na cilj stigao treći sa vremenom 11,6 sekundi i time nije obezbedio plasman u drugo kolo, kako su dalje išla prva dva takmičara iz grupe.

Kako beleže hroničari, vreme prvoplasiranog 11,3 sekunde je bilo dostižno za Miloševića. On se na samom cilju srušio, a lekari su pretpostavili da je otrovan arsenom. Ležao je u bolnici nekoliko nedelja i jedva se oporavio. Lično ga je posetio tadašnji predsednik MOK Pjer de Kuberten koji je insistirao da se sprovede istraga. Ista je otvorena od strane švedske policije međutim počinioc nikada nije pronađen.

Po povratku u Srbiju, Milošević je napustio atletiku i posvetio se igranju fudbala za BSK kao odbrambeni igrač. Za vreme Prvog svetskog rata, bio je uhapšen i zatvoren u zarobljeničkom logoru u Mađarkoj.

Dušan Milošević je umro 19. maja 1967. godine u Beogradu gde je i sahranjen.