Beograd - Kandidat za Olimpijske Igre 1992. godine

Nakon uspešne organizacije ZOI u Sarajevu javila se ideja o organizaciji LOI u Beogradu i to na Igrama u Los Anđelesu 1984. godine. Beograd je uključen u olimpijsku trku uz Pariz, Barselonu, Brizbejn, Birmingem i Amsterdam.


U tom trenutku Beograd je imao veliki broj sportskih objekata i uz nekoliko idejnih rešenja kao što je bila Beogradska olimpijska dijagonala postojala je velika mogućnost za pobedu. Ista je prolazila kroz centar Beograda, a levo i desno od nje su bili sportski objekti. Adut je bio i amblem Igara koji je prvi put do sada imao modifikovane olimpijske krugove u simbiozi sa predstavom ušća Save u Dunav.


Na 91. sesiji MOK-a, održanoj 1986. godine u Lozani, Beograd je sa svojom skromnom, ali dobrom kandidaturom prošao do finalnog kruga glasanja međutim Barselona je izvojevala pobedu. Ovakav rezultat je bio za očekivati kako je Barselona bila favorit kao grad uticajnog i uspešnog predsednika MOK, a isto tako Jugoslavija je samo dve godine ranije bila organizator ZOI u Sarajevu.


Nakon ovog pokušaja Beograd se kandidovao za organizaciju Igara 1996. godine koje su na kraju održane u Atlanti.