Kalgari 1988
Otvaranje: 13. februar 1988.
Zatvaranje: 28. februar 1988.
Zemalja: 57
Učesnika: 1423 (1110 M, 301 Ž)
Sportova: 6
Disciplina: 10
Kanadska pokrajina Alberta i grad Kalgari organizovali su zimske Igre 1988. godine. Najveća briga organizatora bio je prirodni fenomen – topli vetar koji je znao da u februaru temperaturu „pomeri u plus” ali je sve prošlo bez velikih problema. Prvi put igre su trajale 16 dana, prvi put održana su takmičenja u superveleslalomu i ekipna takmičenja u skokovima i nordijskoj kombinaciji. Prvi put brzo klizanje održano je pod krovom.
Na stazama za alpske discipline blistao je Italijan Alberto Tomba koji je osvojio dve zlatne medalje, nijednu od njih u novoj disciplini, superveleslalomu. Mati Nikenen je bio najbolji na obe skakaonice a sa timom Finske osvojio je i ekipno zlato, a sa tri zlatne medalje, prilično neočekivano, vratila se i holandska brza klizačica Ivon van Genip. Posebnu pažnju u Kalgariju privukli su Edi „Orao” Edvards i bob tim Jamajke, kao i novi ili ponovo otkriveni olimpijski sportovi, demonstracioni na Igrama 1988, karling, „skijanje slobodnim stilom” i „brzo klizanje na kratkim stazama”.
U Kalgariju je bilo 22 sportista iz SFRJ, koji su osvojili tri medalje. Mateja Svet osvojila je srebrnu medalju u slalomu, skakači Matjaž Debelak, Miran Tepeš, Primož Ulaga i Matjaž Zupan u ekipnoj konkurenciji, a Debelak je bio treći i u pojedinačnoj konkurenciji. 

Sportisti koji su učestvovali: 

Alpsko skijanje: Grega Benedik, Rok Petrovič, Robert Žan, Klemen Bergant, Tomas Čižman, Mateja Svet, Mojca Dežman, Veronika Šarec, Katra Zajc

Biatlon: Jure Velepec

Bob: Borisav Vujadinović, Miro Pandurević

Brzo klizanje: Behudin Merdović, Bibija Kerla

Skijaško trčanje: Jani Kršinar, Sašo Grajf

Skijaški skokovi: Miran Tepeš, Matjaž Župan, Rajko Lotrič, Primož Ulaga, Matjaž Debelak

Umetničko klizanje: Željka Čižmešija