Inzbruk 1976
Otvaranje: 4. feburar 1976.
Zatvaranje: 15. februar 1976.
Zemalja: 37
Učesnika: 1132 (892 M, 231 Ž)
Sportova: 6
Disciplina: 10

I Inzbruk, grad u Tirolu, u Austriji, drugi put je bio domaćin, a zamenio je Denver. Grad u Koloradu je dobio kandidaturu, ali je tamošnja vlast pod pritiskom boraca za životnu sredinu, kao i zbog i velikih troškova, dve godine kasnije odustala. Igre su održane pod jakim merama bezbednosti zbog straha posle tragedije u Minhenu 1972. godine. Zbog problema sa snegom, mesec dana pre otvaranja Igara organizatori su aktivirali operaciju „Snoulift” u kojoj je bilo angažovano 1000 kamiona za donošenje snega, kao i veliki broj vojnika koji su ručno zasipali stazu.
Sportisti Sovjetskog Saveza uzeli su čak 27 medalja, a Istočni Nemci 19. Najviše medalja osvojila je Tatjana Averina (SSSR) sa dve zlatne i dve bronzane u brzom klizanju. Najuspešnija takmičarka bila je skijašica Rozi Mitermajer kojoj je treće „zlato” izmaklo za 12 stotinki. Prvi put na igrama takmičili su se i plesni parovi. SSSR je osvojio četvrti put uzastopno prvo mesto u hokeju.
Jugoslavija je imala 28 predstavnika.

Sportisti koji su učestvovali: 

Alpsko skijanje: Andrej Koželj, Ajdin Pašović, Miran Gašperšić, Bojan Križaj

Skijaško trčanje: Maksimilijan - Maksi Jelenc, Milan Kordež

Skijaški skokovi: Bogdan Norčić, Branko Dolhar, Ivo Zupan, Janez Demšar

Hokej: Janez Albreht, Božidar Bervas, Edvard Hafner, Gorazd Hiti, Bogdan Jakopič, Ignac Kavec, Bojan Kumar, Miroslav Lap, Tomaž Lepša, Janez Petač, Silvo Poljanšek, Janez Puterle, Roman Smolej, Ivan Ščap, Drago Savič, Miroslav Gojanović, Franci Žbontar, Marjan Žbontar