Lejk Plesid 1932
Otvaranje: 4. februar 1932.
Zatvaranje: 15. februar 1932.
Zemalja: 252
Učesnika: 17 (231 M, 21 Ž)
Sportova: 4
Disciplina: 7
Odziv na Igre je bio nešto slabiji zbog „selidbe Igara” preko Atlantika pa nije bilo predstavnika sedam država koje su učestvovale na prethodnim Igrama, među njima i Jugoslavije. Osnovni program Igara bio je isti kao i četiri godine ranije, ponovo se pojavio karling, trke sankaša koje su vukli psi i brzo klizanje za žene.
Frenklin Ruzvelt, koji je u to vreme guverner države Njujork, otvorio je Igre, a iste godine postao predsednik Sjedinjenih Država. Takmičenja su održana na Oval stadionu i bob stazi na brdu Vajtfejs i pored silnih protesta vlasnika zemlje i šume koje je staza presekla. Zanimljivo je da su na istim mestima, uz dosta renoviranja i novih ulaganja, održana i takmičenja na Igrama 1980. godine.
Edi Igan (SAD) osvojivši zlatnu medalju u bobu postao je prvi i dosad jedini sportista koji je na Letnjim i Zimskim igrama osvojio zlatne medalje. Letnje „zlato” osvojio je 1920. u Antverpenu u poluteškoj kategoriji u boksu. Šveđanin Gilis Grafstrem pokušao je da četvrti put uzastopno trijumfuje u umetničkom klizanju ali je osvojio samo „srebro”. Sonja Heni (Norveška) odbranila je zlatnu medalju u umetničkom klizanju.