Sent Moric 1928
Otvaranje: 11. februar 1928.
Zatvaranje: 19. februar 1928.
Zemalja: 16
Učesnika: 464 (438 M, 26 Ž)
Sportova: 4
Disciplina: 8
Ozbiljno organizovane Zimske olimpijske igre 1928. godine označile su i kraj Nordijskih igara, do tada redovnog skupa majstora zimskih sportova Skandinavije. Održana su takmičenja u bobu, sankanju, nordijskim disciplinama skijanja, hokeju na ledu i umetničkom i brzom klizanju, a demonstracioni sportovi bili su „vojna skijaška patrola”, preteča bijatlona, i ski - joring, trke skijaša koje vuku konji. Norveška klizačica Sonja Heni osvojila je svoju prvu zlatnu olimpijsku medalju, a Norvežani su još jednom dominirali po broju osvojenih medalja, ukupno 15. Drugi na listi bili su sportisti iz Sjedinjenih Država sa šest olimpijskih odličja.
Učestvovali su predstavnici 25 zemalja, a prvi put su se pojavili sportisti južne hemisfere (Argentina), Centralne Amerike (Meksiko) i Azije (Japan).
Jugoslaviju je predstavljalo šestoro takmičara u skijaškom trčanju iz Slovenije (Stane Bervar, Janko Janša, Joško Janša, Peter Klofutar, Stane Kmet i Boris Režek). Najbolji plasman ostvario je Joško Janša zazevši 28. mesto u trci na 18 km.